Újabb képtelen bejegyzés

TREX :: 2009.04.11. 16:20 :: 12 komment

Címkék: vers kártya estvér

Elnézést a másfél hetes méla kussért. Kicsit szégyenkezve, de végül csak meg kell vallanom, hogy a paklit "sikeresen" felülmentettem egy butított, silány felbontású verzióval (a régi vinyómat meg közben formatáltam, én pepitányi bolond), úgyhogy kénytelen leszek a számozott lapkat újrarajzolni, beleértve a hármasokat és négyeseket is, ha azt akarom, hogy a dolog egységes képet mutasson. Márpedig azt akarom. (A legjobb verzióm ez, amelyiket belinkeltem, ez meg kevés az üdvösséghez.) Ha már így alakult, készítek többfélét, lehet majd szavazni, melyik a legcsinosabb, azt bocsátom végül közkézre. Úgyis szándékomban állt ilyesmi, csak nem így.

A költészet napja kötelez. Meg persze az Estvér is kötelez, ha már. Úgyhogy ezt onnan válogattam. Csak akad Polármackó látogatói közt olyasvalaki, aki még nem ismeri.


Bariton

Hűb Elemér a kóruf legcebb baritonja,
éf a cavar a dallamok ívén neki szemmi!
Ám ágynak efett egy nap, éf szüket telefonja:
hazavitte a kóruf lelkét, otthon megkeferedni.

Ágynak efett, mondom, éf nagy-nagy takaróval
takaróccik azért, hogy ne remegjen a láztól.
Ne remegjen, akár a többiek gyengécke, pici szusszal
összeköhölt hangja a frásztól.

A kórufvezető int, de legyint ifonyodva,
mert vakrepüléf Hűb Elemér nélkül a hangok
hömpölye, mintha őf tevecorda tapodna
a fülbe... Jaj, verekednek a förnyű harangok!

Hűb Elemér mancában a teával tele bögre
gőzölg, amiként egy pufkaporof hordó lehe füftöl.
Ejnye, te Hűb! Hát mér' betegefkecc? Tán lelked a görbe?
A kóruf szanaszéled kórufvezetőftől.

A bejegyzés trackback címe:

https://polarmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr21060148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.04.14. 09:42:13

kérem tegye fel a kommentjét az, aki a fenti remekt nem ismeri, és a költészet napja alkalmából nem követel eddig ismeretlen verset Trextôl.

naugye

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.04.14. 22:59:51

Trex,
a minap kóboroltam a neten, és találtam egy amatôrish artistos lapot, ahol eddig ismeretlen Trex versekkel találkoztam. Azonban méla búmra elhagytam az uereljét.
Segítenél miaza holaza?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.04.16. 23:27:38

:) igenigen erre gondoltam, bukmarkolászom máris, köszönöm

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.04.18. 12:06:24

Megrendelni hol lehet ezt a könyvet? Mert én még nem találkoztam vele boltban. Vagy csak nem nyitottam ki a szemem rendesen. Pedig ajándéknak jó lenne.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.04.19. 00:20:49

@Lidérc: Valószínűleg nyitott szemmel jársz.

A helyzet az, hogy nemigen tudtam áterőszakolni a terjesztőkön, 2006 végén. Nem hiszem, hogy azért, mert az első kérdésre, ki a célcsoport (kor, nem, életvitel) nemes egyszerűséggel „mindenki”-vel válaszoltam. Pedig, ha jobban meggondolom, valóban tipikus ajándékkönyv, szomorútojás vagy kakaska majd a segítségemre siet némi bólogatással. (Ugye?) Egyébként a könyvet apukám hatvanadik születésnapjára készítettem, ezért is ugrottam bele saját céggel, ellentétben az álnéven kiadott bármimással. Most mondjam azt a terjesztőknek, hogy apukám a célcsoport, de ő ajándékba kapja? :oD

Csakhogy a Libriben pl. 2006 december 23-án került ki az Estvér először a polcokra (az utolsó másfél napon vajon mennyi fogyott az ünnepi forgatagban? pf!), az Alexandra meg 60 példányt vett át (szerintem a saját bolthálózata több üzlethelyiségből áll), úgy eltűnt egy nagyobbacska halom könyvkupac alatt, mintha soha nem létezett volna. Több terjesztő visszáruzott az elmúlt két évben (azért azt köszönöm, hogy korábban segítettek a terjesztésben), pl. a Tóthágas, a Kódex, a Móró könyvkereskedés. (Ha ez nem lett volna, most minden bizonnyal a Mórót ajánlanám.)

Rágugliztam. Érdekes, hogy a Libri online boltja pl. azt mondja, hogy nem elérhető…? Höh. Biztos kisebb boltokban, elszórva porosodik egy-egy darab? Mindenesetre a Líra és Lantnál lennie kell még (boltban is, raktáron is), vagy a Liszt Ferenc téren az Írók Boltjában is akad, mellette az Oktogonnál a Millenium Könyvesházban, esetleg a Sárkánytűzben a Ferenc körúti metrómegállótól nem messze (s persze az egész bolthálózatban: www.sarkanytuz.hu/index.php?base=shops , ha esetleg vidéki bolt kell). Továbbá, szerintem, a legtöbb online bolt, de akár egy random kiskereskedés is megszerzi neked, mivel a néhai Sunbooks-nál (Líra és Lant) még ott figyel ugrásra készen párszáz darab, ami osztható a kedves érdeklődőknek.

Ha ügyes vagy ^^, akár meg is találhatod, mert két példány szerepet vállalt a „Veszíts el egy könyvet!” játékban (blog.justhvk.hu/). Ez lenne csak az eszenciális módja az Estvér-szerzésnek: találni egyet! :oD

Amúgy itt ácsorog a hátam mögött fél raklapnyi, ha tolsz egy mailt, postacímmel, megbeszélhetjük, elpostázom. Utazott már az Estvér Kínába, Angliába, eddig mindenki megkapta, te sem lakhatsz olyan messze. Ráadásul akad még inverz borítós példányom, ha nem is túl sok, ami kereskedelmi forgalomba nem került, és nem is fog, amíg vmi sötét lelkű el nem adja egy antikvárnak ^^. Ha az tetszene jobban, azt is megbeszélhetjük.

Miután felkaparom magam az enyhe fásultságból (X-1 év), nekiugrok terjesztőket keresni külföldre (Erdély, Felvidék, Vajdaság stb.), ez ügyben minden segítséget és szurkolást szívesen fogadok.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.04.19. 00:22:13

@szomorutojas: Muhaha! Talán ha felcsapnád az Estvért a 255. oldalon! De te nem, te makacs vagy! :oDDD

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.04.19. 06:24:05

(@TREX: Az ugrik természetesen ikes ige, csak néha nem tudok magyarul.)

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.04.26. 14:43:26

@TREX: A "jaj ez nagyon jó" a linkelt versre vonatkozott, nem a lapra :)

és amúgy is, honnan tudhatná egy egyszerû kis tojás, hogy az ott szereplô linkek közül melyiken is keressen helyre kis trexverseket?

(és igen, ennyi idôbe telt, míg az általános készülaház kuplerájban lett egy Estvér, és megnyugodhattam, hogy nem a Ha szerzôdés... van benne a könyvben, hanem néminemû linkek)
süti beállítások módosítása